Hoppa till innehåll

Bästa gäst – Kulinariska Gotland finns till för Dig!

Får vi locka dig till en kulinarisk resa. Vi är sju restauranger som samarbetar i nätverket Kulinariska Gotland. Vår gemensamma nämnare är matlagningskunnande, kreativitet, kvalitet och omtanke.

Vår strävan inom nätverket Kulinariska Gotland är att bidraga med ännu fler upplevelser och intryck. Vi vill att du ska få en totalupplevelse av mat, dryck och miljö.

Vår gemensamma nämnare är matlagningskunnande, kvalitet, omtanke och kärleken till Gotland och det gotländska.

Varför välja en krog som är medlem i Kulinariska Gotland?

Mat är så mycket mer än en fråga om att bli mätt. Det handlar om en totalupplevelse. Miljö, bemötande och kärleken till mat är en del av de ingredienser som är naturliga för oss som är medlemmar i Kulinariska Gotland.

Att bli medlem i Kulinariska Gotland är förenat med en rad kriterier som skall uppfyllas. Exempelvis krävs det att all personal på krogen är välutbildade. Råvarorna skall vara av högsta kvalitet och närproducerade. Krogen skall ha ett aktivt miljötänkande där så mycket som möjligt är ekologiskt odlat.

Vidare skall vinlistorna vara väl genomtänkta och helst utformade av en utbildad sommelier.

För att överhuvudtaget få bli medlem måste restaurangen varit igång i minst tre år och vara omnämnd i svenska restaurangers ”White Guide”.

Här hittar du Kulinariska Gotlands egen webbplats.

Ett av g:a Masters recept i boken ”En ö Fyra årstider Sju krogar” som Kulinariska Gotland givit ut.

Vichysoisse på kaiplök och mandelpotatis med tartar på lax och pilgrimsmussla

(4 personer)

Soppa
300 g Mandelpotatis, skalad, tärnad
100 g Scharlottenlök, hackad
200 g Kaiplök, hackad
2 dl Vitt vin
2 dl Grönsaksbuljong
3 dl Vispgrädde
Salt och peppar
Smör

Fräs potatis och scharlottenlök så att löken svettas. Tillsätt vitt vin och buljong. Låt koka cirka 10 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka i 10 minuter till. Avsluta med att tillsätta kaiplöken och smaka av med salt och peppar. Koka inte kaipen för länge, då blir den tråkig i färgen. Mixa allt med stavmixern tills det blir slätt.

Tartar
100 g Lax i fina tärningar
100 g Pilgrimsmusslor, också fintärnat
2 msk Dill, finhackad
2 msk Gräslök, finhackad
2 msk Olivolja
1 tsk Dijonsenap
Salt och peppar

Blanda allt och servera till soppan.

DSC_0069

G:a Masters
Södra Kyrkogatan 10
621 56 Visby
Telefon: 0498-216655
E‑post: info@gamlamasters.com

Skrolla till toppen